Där finns vi!

Den här bloggen kommer antagligen tas bort inom kort då vi int’ ids’ uppdatera den. Vi hänger mest på Facebook numera och litegrann på Instagram. Sen finns ju den bilkårsgemensamma bloggen att dela texter med. Så klicka vidare till

https://www.facebook.com/UmeaBilkar/

https://www.facebook.com/groups/umeabilkar (Om du är medlem i Umeå Bilkår)

https://www.instagram.com/umeabilkar/

https://bilkaren.se/ och https://bilkaristen.wordpress.com/

Posted in Allmänt, Bilkåren | Leave a comment

Årsmöte genomfört

I lördags var det årsmöte för Umeå Bilkår, denna gång i Skellefteå.

Förra ordföranden Gunne-Gerd valdes till mötesordförande och tog oss genom mötet tryggt och säkert. Nu när Mia och Kim valt att ta en paus från styrelsearbetet, valdes istället Stephan och Mikael att tillsammans med Kattis, Jon och mig ingå i styrelsen. Vem som gör vad bestämmer vi när vi ses för konstituerande styrelsemöte på måndag.

Vi får fler och fler medlemmar i Skellefteåområdet och årsmötet beslöt att bilda en arbetsgrupp i Skellefteå i syfte att kunna dra igång fler lokala aktiviteter i Skellefteå-området, både för blivande och befintliga medlemmar. Ett litet steg på vägen mot att förhoppningsvis i framtiden kunna bilda en ny kår i området.

/Josefine.

 

Posted in Bilkåren | Leave a comment

Civilt uppdrag: MTE – Motor- och Transportenheter

Vill du göra en insats men känner att uniformer och vapen inte riktigt är din grej? Vi pratar mycket om Hemvärnet, men Bilkåren har även civila uppdrag. Ett är Motor- och Transportenheter (MTE). En sådan enhet är placerad i Umeå.

För placering som lastbils- eller bussförare krävs att du har det civila körkortet i botten. Efter du skrivit ditt avtal får du först gå en introduktionsutbildning (en helg alt. fem dagar). Sedan får du en repetitionsutbildning på ditt fordon i två steg (en helg + 3-4 dagar beroende på fordon).

Utbildningsstegar för MTE

Utbildningsstegar för MTE

Det finns även möjlighet att teckna avtal som elverksoperatör. För det krävs B-körkort samt kunskap om el och dieselmotorer.

För att få ingå i en enhet så behöver du ha godkännande från din arbetsgivare. Skulle det bli en insats, så får du ersättning enligt det sk RIB-avtalet, Räddningstjänstpersonal i Beredskap. 216 kr första timmen och 144 kr per timme för tid därutöver.
Vardagar 19:00 – 06:00 samt helger + 50%
Under utbildning får du samma ersättning som övrig utbildning inom Bilkåren.

MTE_krav

Läs mer:
http://bilkaren.se/Uppdrag/Civilauppdrag/Motorochtransportenheter.aspx
http://www.fak.se/karer/fak-umea

Info om ersättning vid utbildning: Ersättningar vid kurs

Posted in Bilkåren | Tagged | Leave a comment

Återträff riksstämmofunktionärer

lunch_feb2015
Idag har vi haft en återträff med de som var funktionärer på riksstämman i september. Lite lunch, lite kaffe och trevlig samvaro. Pratat om riksstämman, bilkårslivet, solresor och allt vad livet ger. Härligt att träffas nån gång ibland utan någon agenda. Hoppas vi ses igen på årsmötet!
Sen en bild på hur bilkårister parkerar. Med fronten ut för snabb avfärd 🙂

Posted in Bilkåren, Riksstämma2014 | Leave a comment

Styrelsemöten 2015

Hej Medlem!

Vi i styrelsen vill att Du ska veta att våra Styrelsemöten är öppna o att Du är välkommen att sitta med o lyssna. Du måste anmäla dej så vi vet att vi ska vänta in dej vid grind o dörrar då dessa är låsta när vi håller till i Västerbottensgruppen lokaler.

Vi börjar mötet kl 18.30.

Möten under 2015:

19 januari
16 februari
13 april
11 maj
11 juni
20 augusti
14 september
12 oktober
10 december

Väl mött! /Styrelsen gm Kattis

Posted in Bilkåren | Leave a comment

Tack!

Tack för tacken som vi fått efter riksstämman. Vilken helg det blev! Kul att så många hade möjlighet att vara med och ”göra festen”.
Lycka till Dalarna, vi ses i september 2016!

Posted in Riksstämma2014 | Leave a comment

Garnisonens dag imorgon lördag!

Imorgon lördag den 6:e september flyttar vi ut Garnisonens dag ut på stan. Dvs till centrum och till de två externa köpcentrumen Strömpilen och Ersboda handelsområde (dvs Ica Maxi och Coop Forum om vi ska prata klarspråk). Själv kommer jag att vara på Ersboda och bjuda på bandvagnsåkning och information om Försvarsmakten.
Läs mer: https://www.facebook.com/skyddscentrum

Samtidigt pågår de militära musikdagarna så förutom att de bjuder på musik på dagen kommer musikkårerna att spela konsert på kvällen på Nolia (http://biljettcentrum.com/ELista.asp?EID=2243).

Och om det inte var nog så startar idag en Military Weekend i Umeå som pågår hela helgen.
Läs mer: http://www.frivilligutbildning.se/web/MW.aspx, http://www.frivilligutbildning.se/web/Military_weekend.aspx.

Dessutom är våra bilkårister med SSM-avtal ute och klipper gräs hos bönder denna helg för analys. Strålskyddsmyndigheten tar prover varje år för att kontrollera så att vi inte får i oss för mycket radioaktiva ämnen med maten.
Läs mer: http://bilkaren.se/Uppdrag/Civilauppdrag/SSMStr%C3%A5ls%C3%A4kerhetsmyndigheten.aspx

ronnbar2014
 

Posted in Bilkåren, Hemvärnet | Leave a comment

Riksstämman: Guidad busstur på fredagen

Passa på att se lite mer av Umeå när du är här på riksstämman. Vi erbjuder en busstur med guide på fredagkvällen. Bussen avgår från hotell Scandic Plaza kl 18 och tar ca 2h.

Turen ingår utan extra kostnad i konferenspaketet. Har du inte köpt konferenspaket och vill åka med, så är du välkommen men av rättviseskäl får du betala 100kr. Betalas på plats eller i förväg till bankgiro 112-4437.

Vi fyller en buss, först till kvarn. Föranmälda till riksstamma2014@umebilkar.se har förtur.

Posted in Riksstämma2014 | Leave a comment

Nationaldagsfirande på Gumboda Hed

Umeå Bilkår finns på plats när vi firar nationaldagen på Gumboda Hed tillsammans med Försvarsmakten och Robertsfors kommun.

Se info och programblad här: http://www.forsvarsmakten.se/sv/aktuellt/uppvisningar-och-evenemang/gumboda-hed-250-ar/

 

Posted in Bilkåren | Leave a comment

Informationskväll!

Nu är det dags för infokväll igen!

Onsdag 14/5 kl 19.00 i byggnad Vildmannen i Umeå. Kom och ställ frågor och fika med oss så får du veta vad Bilkåren är, gör och står för.

Anmäl att du kommer till Mia på 070-670 60 71 eller info@umebilkar.se.

Välkommen!

Posted in Bilkåren | Leave a comment